2019-03-08 13:54:15• hírek • Szatmar.ro

Lámpás érkezett Miskolcról: elsősorban azért, hogy szívvel és hitelesen dicsérjék Istent

A miskolci Lámpás Zenekar érkezett Szatmárnémetibe, elsősorban azért, hogy szívvel és hitelesen dicsérjék Istent a Láncos templomban, ezzel is ünnepelve fennállásuknak húsz éves évfordulóját. Az együttes generációváltások ellenére folyamatosan működik a Lévay József Református Gimnázium diákjai által.

A Lámpás Zenekar a miskolci Lévay József Református Gimnázium egyik dicsőítőcsoportjából alakult. Elsősorban az iskolán belül szeretnék megtanítani az új generációs dicsőítő énekeket, és évről évre több helyen vállalnak evangelizációs és dicsőítő szolgálatokat.

 

A miskolci gimnázium két szatmári iskolának, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumnak és a Szatmárnémeti Református Gimnáziumnak is testvériskolája. A miskolci iskolában húsz éve működik egy zenekar, Lámpás néven, amely idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. Ennek apropóján elmúlt héten Miskolcon egy jubileumi koncertet adtak és úgy gondolták, hogy ez alkalommal a testvériskoláikat is meglátogatják és megörvendeztetik egy-egy koncerttel.

 

Így érkeztek csütörtökön 14 órakor Szatmárnémetibe, pontosabban a Láncos templomba, ahol a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai mellett még a Szatmárnémeti Művészeti Líceum néhány diákja volt jelen. Pénteken Zilahon tartották meg a koncertet.

 

Minden tekintetében elmondható, hogy hiteles, őszinte és profi koncert volt, melynek megvolt a gondolatmenete, üzenete. Az ifjak evangelizáltak, személyes történeteiket is elmondták az énekek között, a dalok pedig szívből jöttek. Ismert és kevésbé ismert ifjúsági énekek hangoztak el egy nemcsak létszámban, hanem szívben és lélekben is nagy zenekartól.

 

Póti Eduárd, a Szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatója a koncertet követően mindenekelőtt köszönetet mondott a Láncos templom presbitériumának a helyszín biztosításáért, majd elmondta, hogy abban a világban, melyben nem divat a bizonyságtétel, a miskolci ifjak bátran hitvallást tettek, és ehhez nagy bátorság kell. Majd azt kívánta, hogy a Lámpás tovább égjen, működjön, világítson és vigye az evangéliumot, az örömhírt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: